LISSABON – PORTUGAL. Konferens, event eller kickoff i en annan tid - en annan värld

Pris/offertförfrågan

Dela den här sidan

LISSABONPORTUGAL konferens, event eller kickoff i en annan tid - en annan värld

Berg & Dahls populäraste konferensresmål utanför Norden.
En verklig Berg & Dahl-specialitet!
Vi kan Portugal – och Lissabon är en av Europas mest spännande städer.

EN ANNAN TID - EN ANNAN VÄRLD!
Lissabon är en av Europas charmigaste huvudstäder där tiden på sina ställen mer eller mindre stått stilla de senaste hundra åren.

Staden är i likhet med Rom byggd på sju kullar på vilka små gula spårvagnar och ”bergbanor” från 1900-talets början stånkar sig upp genom de ofta smala gränderna. (Bara att åka spårvagn i Lissabon är som en tur i en riktig bergodalbana på sina ställen).

Du hittar mycket information om både anläggningar och kringaktiviteter i bildspelet ovan. ”Snabb-bläddra” genom att klicka på stora bilden. Enstaka bilder väljer du från ”tumnaglarna”. Programförslag hittar du i länklistan th.

LISSABONBROSCHYR
I länken Lissabon broschyr kan du skriva ut din egen Lissabonguide.
Det enklaste är att printa ut guiden på vanliga A4. Lägg kartan med trycket neråt. Sen sätter du en häftklammer i översta vänstra hörnet - eller i ”mitten” om du kan.

TRYGG DESTINATION

Portugals tid som ett av världens rikaste länder återspeglas i fantastiska byggnader och palats. Det geografiska läget, klimatet, och inte minst säkerheten, har gjort att Portugal på senare år blivit en central plats när det gäller stora konferenser, events, sporthändelser och politiska toppmöten.
De sanitära förhållandena i Portugal är goda. Vattenledningsvattnet är klorerat, men ofarligt att dricka.

Portugal inkl Madeira och ögruppen Azorerna är generellt ett tryggt resmål, men normal försiktighet bör iakttas.
Ingen särskild vaccinering erfordras för inresa till Portugal/Madeira.
Säger svenska UD.

HOTELL/KONFERENS

Vi erbjuder ett flertal hotellalternativ med bra konferensmöjligheter för både små och stora grupper. De flesta hotellen ligger på gångavstånd. Ett bra tips är att boka så tidigt som möjligt för att få ett centralt boende då Lissabon är en populär konferensdestination. Vi har valt ut några mycket bra hotell i olika prisklasser och storlek som vi samarbetar med. Vi föreslår hotell utifrån gruppens syfte med resa, gruppstorlek och naturligtvis reskassa.

PROGRAM/AKTIVITETER

*• Berg & Dahls
– KULTUR- OCH HISTORIEJAKT I ”STORSTADSDJUNGELN”*
Ett måste! En mycket underhållande och spännande ”skattjakt” där du på ett finurligt sätt i glada vänners lag får upptäcka de viktigaste sevärdheterna i centrala Lis- sabon.
Tillsammans med de övriga deltagarna i din grupp tävlar du med karta, loggbok, kamera och… hjärtat!

• PORTUGALEXPOSÉ ”EN BRA BIT PORTUGAL”
Vi upplever: Cabo Espichel den höga heliga havsklippan med fotspår av dinosaurier. Sesimra Borgen, en mycket vacker väl- behållen morisk borg som vaktar över fiskebyn Sesimbra.
Om tid finns erbjuder Sesimbra ett par timmars solbad, strandaktiviteter, shopping och (om ni vill) besök i fiskehamnen.
Vi äter en Skaldjurs-festlunch på någon av de andra läckra fisk- och skaldjursrestaurangerna på det lilla hamntorget.

SINTRA - COLARES - CABO da ROCCA - CASCAIS - ESTORIL
– ÄNNU ”EN BRA BIT PORTUGAL”

Vi lämnar Lissabon och åker till upp till de gröna Sintrabergen och den berömda lilla bergstaden Sintra med sina gamla vackra hus, palats och medeltida borg. Vi besöker bl.a. den moriska borgen och det fantasieggande ”Pena Palace”. Vinprovning i Coalres innan färden går vidare ner mot fyren vid Cabo da Rocca, Europas västligaste udde.
På vår färd tillbaks till Lissabon passerar vi de berömda tvillingbyarna Cascais och Estoril. Byarna är kända för sina fantastiska stränder, skaldjursfiske mysiga kaféer/barer och en hel del shopping i små mysiga butiker.

•LÅNGLUNCH i CASCAIS
Bryt av konferensen med en tripp Cascais för en mysig långlunch. Cascais är en fiskeby som vuxit till turistort och ligger ca 35 min från Lissabon. En trevlig liten småstad med fiske- hamn, fina badstränder, shoppingstråk och många kaféer, barer och restauranger.

LISSABONEGEN HAND - RÄCKER LÅNGT
Lissabon är sitt eget äventyr, sitt eget program som räcker långt! Ni som har långa konferenspass eller ont om tid i Lissabon behöver inte vara bekymrade. Vi bor centralt med gångavstånd till det mesta.

Med B&Ds miniguide/agenda under er Lissabonvistelse hittar ni själva till mycket av vad Lissabon har att erbjuda.
Bara att gå omkring på de gamla gatorna i denna öppna ljusa stad är ett häftigt program i sig; Shoppa, ta en fika på ett av de otaliga charmiga kaféerna, stanna till på någon av de små restaurangerna uppe i Alfama (gamla stan”), beställ in bröd, ost, oliver och husets röda, titta på folklivet och njut – och du har kommit en bra bit närmare himlen! Här är det lätt att sitta och prata om livets goda sidor med kompisarna.
That’s life!

PRISER
Vad kostar vår konferensresa?

Gå till Offertförfrågan - Fyll i dina uppgifter - Skicka
Vi kontaktar dig inom 4 arbetsdagar

Tryggt • Proffsigt • Enkelt • Prisvärt

Lissabon-DVD kostnadsfritt

Beställ gärna vår Lissabonpresentation och se lite av vad som bjuds på Berg & Dahls konferensresor till Lissabon.

Välj DVD-tittel:
1. KONFERENS MED PORTUGALEXPOSÉ (grupp 30 pers)
2. ”THE BIG EVENT” (grupp 300 pers)

MER OM LISSABON…

Klimat

LISSABON ÄR EUROPAS NÄST VARMASTE HUVUDSTAD - faktiskt även vintertid. Det är bara Valletta på Malta som är varmare. Medeltemperaturen i januari ligger runt 17° men vi har haft temperaturer på över 20° vid flera resor i månadsskiftet januari/februari.

LISSABON ÄR ÄVEN EUROPAS LJUSASTE STAD - med fler timmar med dagsljus än någon annan huvudstad i Europa. Lissabon badar även i solsken. Vad sägs om minst 4,5 timmar sol/dag i december.
Med andra ord; - det är alltid rätt tid för en resa till Lissabon!

Att Lissabon har ett relativt varmt klimat har vi stor glädje av då våra resor oftast sker höst, vinter och vår då klimatet i Lissabon oftast är behagligt. Här i Lissabon blir sällan folkträngseln besvärande och luften är förvånansvärt frisk för att vara i en huvudstad!
Att möta våren i gröna Lissabon är en oförglömlig upplevelse.

Lissabon är i storlek ungefär som Stockholm

och stadens centralare delar är öppna och luftiga beroende på stadens kuperade terräng, de stora torgen och den breda floden ”Tejo” som här möter Atlanten.

Den breda, långa och spikraka frihetsavenyn ”Avenida Libertade” sträcker sig med sina planteringar och trädalléer från Marquês de Pompal ner mot och stadens centrum och äldsta handelsstråk – Baixa/Chiado som utbreder sig mot floden Tejo.

Från Baixa reser sig två höga stadsdelar, Alfama och Bairro Alto

På ena sidan ligger Alfama, (gamla stan) som med sina låga gamla stenhus och smala slingrade gränder klättrar upp från floden upp till den högt belägna medeltida moriska borgen ”Castelo de sao Jorge”.
Alfama är en i högsta grad levande stadsdel. Här lever många fortfarande precis som i äldre tider. Tvätten hänger på tork i gränderna och man handlar i någon av de många små butiksbodarna som ofta har sett likadana ut sedan förra seklets början. Gubbarna snackar bort eftermiddagen på kaféer och barer.

I Alfama finns Lissabons själ

med Fadoklubbar, massor av små enkla restauranger. Släntra in på någon, beställ färskt bröd, ost, oliver och husets röda. Andas in atmosfären, känn, njut. Mycket bättre än så här kan livet inte bli!

På andra sidan ligger stadsdelen Bairro Alto

till vilken man kan ta sig upp med någon av de två bergbanorna eller hissen Santa Justa. I Bairro Alto ligger teatrar, museer och trendiga restauranger, barer och klubbar vägg i vägg med de enklaste ställena av ”hål-i-väggen”-typ. I den nedre delen, Chiado ligger också butiker som erbjuder bra shopping.

Lissabon är de många krogarna och kaféernas stad

Krog- och kafélivet har en central plats i invånarnas liv. Det finns kaféer och krogar i nästan vartenda gathörn (och ett par däremellan). Hela året är det gott om folk på uteserveringarna. Nöjeslivet är livligt med mängder av klubbar, discon och barer. Följ med våra guider till spännande ställen som ni kanske aldrig skulle hitta eller våga gå in på som vanlig turist!

Berg & Dahls ”miniguide/agenda”

som alla deltagare får på våra utlandsprogram är också till god hjälp vid egna utflykter. Jag skulle kunna fylla en bok om allt denna underbara stad har att erbjuda. Lissabon är min personliga favoritstad som jag alltid längtar tillbaka till.

TIPS - Nära Stockholm

DAGS ATT PLANERAR-KICKOFFEN Kostnadseffektiv konferens med härliga aktiviteter nära Stockholm.

Tillsammans med Lilla Tyresö kan vi erbjuda:

ENDAGSKONFERENS med aktiviteter

Bara 30-40 minuter från Stockholm city ute på Tyresö finns miljöer som du inte trodde fanns så nära storstan.

Beställ gärna kostnadsfria programförslag på konferens, kickoff, företagsfest eller kund-incentive i skärgård- och vildmarksmiljöer nära Stockholm.

Läs mer…