ENDAGS-KONFERENS på OAXEN – Sörmlands mini-Gotland, ”Lilla Landet Annorlunda” bjuder på en uppfriskande konferens miljö med företagsaktiviteter!

Pris/offertförfrågan

Dela den här sidan

KONFERENSOAXEN - den spännande skärgårdsön i Himmerfjärden mellan Södertörn och Mörkö.

En idealisk plats för halv- eller endagskonferenser och events. Perfekt för er som inte har möjlighet att vara borta flera dagar! En nygammal konferensdestination som vi är glada att kunna ta upp igen.
Oaxen är kalkön med vildväxande oregano, tunnlar/grottor och medelhavsblå dricksvattensjöar. Oaxen var en gång i tiden lika berömd för sin kalkbrytning som sprit- och annan smuggling. (Somliga påstår att kalkbrytningen och kalkförädlingen var den mindre verksamheten!)
Oaxen ligger i Himmerfjärden mellan Södertörn och Mörkö. Ön är 2 km lång och 500 m bred. Berggrunden består mestadels av kalk vilket gör att många vackra och sällsynta växter trivs här. På 1800-talet startades kalkbrytning i flera brott på ön.
Kalkbrytningen har upphört sedan länge. Men kalkbrytningen har skapat ett både vackert och spännande landskap med branta klätterberg, grottor, tunnlar och medelhavsblå dricksvattensjöar. Ön har använts i flera filmer där man velat skapa spännande scener i ”exotisk miljö”.

Mer om Oaxen…

Kostnadsfria visningsresor
Kontakta oss gärna för en kostnadsfri visningsresa till området och konferensanläggning.

Du hittar mycket information om både anläggningar och kringaktiviteter i bildspelet ovan. ”Snabb-bläddra” genom att klicka på stora bilden. Programförslag hittar du i länklistan th.

KONFERENSGILLET

Vi konfererar i Gillets vackra gamla samlingssal. Interiören med den gamla fina scenen och vacker sjöutsikt utanför fönstren skapar en härlig arbetsatmosfär.
Direkt när du kliver in på ”Gillet”, er charmiga konferensanläggning tillika Oaxens bygdegård, fångas du av trivseln och lugnet. Gamla men vackra och ändamålsriktiga lokaler med susande björkar och havet precis utanför fönstren. Vid vackert väder ser du ända till Landsort. Här på Gillet finns utrymme för koncentration, inspiration (och om ni väljer till några ”get together” aktiviteter, lite transpiration).
STORA SALEN: rymmer 60 personer vid skolsittning och vid biografsittning 100 personer. Stora salen har även en ändamålsenlig scen och ett piano.
LILLA SALEN rymmer ca 20 personer i skolsittning och 40 personer i biosittning. Gillet har handikappentré och handikappanpassad toalett.

Måltider
LUNCHER äter vi i matsalen på Gillet. Är vädret vackert sitter vi naturligtvis ute och njuter av solen och vågornas kluckande.

MIDDAGAR och bufféer serverar vi gärna i den vackra gamla åttkantiga kalkugnen för mysets skull.

KOCKDUELLER Finns det något roligare och mer ”get together” än att laga mat tillsammans.
Har ni tid så satsar ni på denna roliga och lyxiga aktivitet som kan aktivera flera kocklag samtidigt med (max 45 kockar totalt).
Läs mer….

Aktiviteter
Förutom den sedvanliga introduktionsvandringen runt och över det mäktiga kalkberget med sin vildväxande oregano, tunnlar/grottor och medelhavsblå dricksvattensjöar. Har vi Prova-på-klättring, sammansvetsande femkamper och inte minst våra annorlunda och kreativa kockdueller för grupper upp till 45 personer. Allt samlat inom en radie på ett par, tre hundra meter runt vår konferensbyggnad.

AKTIVITETSMENY

Ta sig till Oaxen
Charterbuss från Stockholm färja/båt till Oaxen. Alternativt egen bil.
Restid: fr. Stockholms city: Buss 60 min + båt/färja 5 min. (Om bussens ankomst stämmer med färjans avgångstid).

Boende
Oaxen är mest lämpad för dagkonferenser men ett visst boende finns.
Bäddar: 12 på ön plus ett par hundra bäddar i Trosa. (ca 30 minuters transfers).
I Trosa bor vi på Stadshotellet, Bomans och Ågården.

PRISER
Gå till Offertförfrågan

Tryggt • Proffsigt • Enkelt • Prisvärt

TILLBAKA TILL SIDAN SKÄRGÅRD

Ännu mer om Oaxen

TIPS - LISSABON

KONFERENS OCH AKTIVITETER I LISSABON

I en annan tid – en annan värld!
Lissabon är en av Europas charmigaste huvudstäder där tiden på sina ställen mer eller mindre stått stilla de senaste hundra åren.

Var passar det bäst att möta våren på om inte i Europas varmaste huvudstad.

Ljus, öppen, full av liv, men utan trängsel öppnar lilla Lissabon famnen och erbjuder upplevelser som ni har svårt att hitta i någon annan huvudstad.

Lissabon är en stad som många besökare gärna återvänder till, gång efter gång.

Berg & Dahl har Portugal som sin specialitet sedan nästan 20 år, Så vem passar bättre som er guide på er konferensresa till Lissabon än Berg & Dahl.
Läs mer…